среда, 16 декабря 2015 г.





До Нового року - 15 днів

Новорічний настрій, коли за вікном похмуро і сіро, відчути важкувато — якось навіть і не віриться, що Новий рік от-от постукає у двері. Що ж, якщо в цей Новий рік святковий настрій не поспішає до Вас у гості, значить пора самим братися за справу: свято можна і потрібно створити собі самостійно!
Новорічний настрій — це те, мабуть, черезщо всі ми і любимо це свято. У передчутті казки та новорічного дива ми дбайливо дістаємо тендітні ялинкові іграшки і блискучу мішуру, ретельно продумуємо новорічне меню, готуємо веселі конкурси та жарти …
Є універсальна порада щодо створення новорічного настрою — це використання так званих якорів, тобто своєрідних зачіпок, які допоможуть не забути про наближення чудового свята. Досить просто згадати, з чим зазвичай у Вас асоціюється святкування Нового року і залишиться лише втілити свої асоціації в життя.
Прикраса будинку — один з перевірених способів створити новорічний настрій. Варто лише розвісити по кімнатах кілька гірлянд, як уже градус новорічного настрою підвищується. Прикрашайте свій будинок до Нового року всією сім'єю, разом підберіть кілька нових ялинкових іграшок, кумедних новорічних фігурок.
Купівля подарунків — ще один засіб для створення новорічного настрою. Вибираючи подарунки, ми з головою занурюємося в передсвяткову метушню: магазини давно прикрашені до свята, всюди лунають новорічні хіти, а у великих супермаркетах і торгових центрах як раз проводяться різноманітні рекламні акції та розпродажі. Як тут встояти?
Якщо запитати у середньостатистичного співвітчизника, з чим у нього асоціюється Новий рік, майже напевно можна почути серед відповідей слово «мандарини». Цей фрукт ароматний і солодкий, а його сонячно-оранжевий колір просто не може не радувати в похмурі зимові дні. А тому навіть просто купивши кілька мандаринок до домашнього столу, можна відчути справжній новорічний настрій.
Новий рік — це завжди білий пухнастий сніг, тріскучий мороз. Але що робити, якщо природа, схоже, забула, що настала зима, і продовжує поливати нас осінніми дощами? Вихід простий: треба зробити сніг самостійно. Звичайно, Вам навряд чи вдасться купити «снігову гармату» (як на гірськолижних курортах) і обсипати справжнім снігом околиці будинку, а от намалювати сніг на вікнах або ж прикрасити їх сніжинками — запросто!
Помічено, що з новорічним настроєм в сім'ях з дітьми проблем практично не буває. Ще б! Малюки щиро радіють майбутньому святу, вірять у новорічну казку, з нетерпінням і хвилюванням чекають подарунків і солодощів: просто неможливо не заразитися їх захопленим передчуттям свята. Якщо ж дітей у Вашій родині немає, постарайтеся знайти внутрішню дитину в собі, і разом з ним Ви вже точно знайдете свій новорічний настрій!
У багатьох з нас традиційні новорічні пісні, кінофільми і телевізійні мюзикли викликають відчуття свята. І якщо Ваш  новорічний настрій поки ще не настав, то спробуйте подивитися улюблені кінострічки або послухати улюблену музику новорічної тематики. Наприклад, такі фільми як «Карнавальна ніч», «Чародії», «Іронія долі», «Один вдома» незмінно привертають до телеекранів мільйони глядачів, незважаючи на те, що демонструються щорічно.
Взагалі, способів підняти до потрібної позначки свій новорічний настрій існує ще чимало: це може бути вибір святкового вбрання або, наприклад, підготовка новорічних рецептів. Однак в спробах знайти святковий настрій важливо не перестаратися, адже свято через силу — це і не свято зовсім. І якщо Вам поки ніяк не вдається створити свій  особливий новорічний настрій, то просто почекайте — можливо, Ваш час ще не настав.


Комментариев нет:

Отправить комментарий